Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για σπανάκι σοτέ με σκόρδο και κουκουνάρι.

Μια ωραία ιδέα για να φάμε το σπανάκι ως συνοδευτικό ή να το χρησιμοποιήσουμε σαν γαρνιτούρα σε διάφορα πιάτα.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 800 γραμμάρια τρυφερά φύλλα από φρέσκο σπανάκι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι κουκουνάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα φύλλα από το σπανάκι και τα βάζουμε σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά να ζεματιστούν. Τα σουρώνουμε και τα πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να στραγγίσουν καλά.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά στο λάδι το κουκουνάρι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού, κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates