ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για σπανάκι σοτέ με σκόρδο και κουκουνάρι.

Post by: 06/11/2021 0 comments

Μια ωραία ιδέα για να φάμε το σπανάκι ως συνοδευτικό ή να το χρησιμοποιήσουμε σαν γαρνιτούρα σε διάφορα πιάτα.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 800 γραμμάρια τρυφερά φύλλα από φρέσκο σπανάκι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι κουκουνάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα φύλλα από το σπανάκι και τα βάζουμε σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά να ζεματιστούν. Τα σουρώνουμε και τα πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να στραγγίσουν καλά.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά στο λάδι το κουκουνάρι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού, κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons