Μια ωραία ιδέα για να φάμε το σπανάκι ως συνοδευτικό ή να το χρησιμοποιήσουμε σαν γαρνιτούρα σε διάφορα πιάτα.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 800 γραμμάρια τρυφερά φύλλα από φρέσκο σπανάκι
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι κουκουνάρι
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
- ξύσμα από μισό λεμόνι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα φύλλα από το σπανάκι και τα βάζουμε σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά να ζεματιστούν. Τα σουρώνουμε και τα πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να στραγγίσουν καλά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά στο λάδι το κουκουνάρι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού, κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρουμε.
Πηγή: arttable.gr