ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για σπιτικό παγωτό καϊμάκι

Post by: 17/07/2021 0 comments

Παραδοσιακή και αγαπημένη γεύση το παγωτό καϊμάκι. Με ωραία μαστιχωτή υφή και πλούσια γεύση. Το σερβίρουμε ιδανικά με γλυκό βύσσινο ή κεράσι.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά της
  • 3 φλιτζάνια γάλα πλήρες
  • 110 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σαλέπι, κοφτό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σκόνη

Εκτέλεση

  1. Διαλύουμε το σαλέπι σε μισό φλιτζάνι κρύο γάλα.
  2. Βάζουμε στο μπλέντερ μισό φλιτζάνι γάλα και τη μαστίχα και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαστίχα.
  3. Ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα 2 φλιτζάνια γάλα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα με το σαλέπι και τη μαστίχα και αρχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα.
  4. Χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράζει για 15-20 λεπτά ακόμη.
  5. Βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευής. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ με καπάκι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Κάθε 30 λεπτά πρέπει να το βγάζουμε από την κατάψυξη, να το ανακατεύουμε και να το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3-4 φορές για να βγει το παγωτό μας αφράτο.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons