ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για σπαγγέτι με σάλτσα πέστο, σπανάκι και κολοκυθάκια.

Post by: 09/04/2022 0 comments

Απλή και γεμάτη φρεσκάδα, αυτή η μακαρονάδα με αρωματικό πέστο βασιλικού, σπανάκι και κολοκυθάκια θα αποτελέσει ένα νόστιμο πρώτο πιάτο ή το βραδινό σας γεύμα χωρίς να σας κρατήσει στην κουζίνα για πολλή ώρα.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 150 γραμμάρια φύλλα από φρέσκο σπανάκι
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε μέτριες ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα πέστο

  • 1 φλιτζάνια φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 100 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 150 γραμμάρια παρμεζάνα σε φλούδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο (για τη σάλτσα πέστο)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα πέστο: Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα πέστο- εκτός από το ελαιόλαδο- στο μπλέντερ και χτυπάμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο λίγο-λίγο συνεχίζοντας το χτύπημα. Αν το μείγμα που προκύπτει είναι πολύ πηχτό, αραιώνουμε με λίγο νερό.
  2. Τρίβουμε τα φύλλα από το σπανάκι με λίγο αλάτι και τα βράζουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, αλατοπιπερώνουμε τις φέτες κολοκυθιού και τις τηγανίζουμε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
  4. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη σάλτα πέστο και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν όλα τα μακαρόνια. Τα σερβίρουμε μαζί με το σπανάκι και τα κολοκυθάκια ραντίζοντας, αν θέλουμε, με λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons