Μια λαχταριστή σπαγγετάδα για να γλείφετε τα δάχτυλά σας! Ιδανικό πιάτο για περιστάσεις όπου θέλουμε ένα γρήγορο, εύκολο και οικονομικό γεύμα, αλλά παράλληλα ζητάμε γεύση και νοστιμιά.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 500 γραμμάρια σπαγγέτι
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι μαύρες και πράσινες ελιές ανάμεικτες χωρίς κουκούτσι
- 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη καλά πλυμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκες ντομάτες, χωρίς φλούδα και σπόρια, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 1 κουταλάκι του γλυκού φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
- 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 2 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού για γαρνίρισμα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
- Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πάπρικα και το σκόρδο για 2 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε τις ντομάτες, την κάππαρη, τη ρίγανη και τις ελιές και βράζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι η σάλτσα να αρχίζει να δένει.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και τα γυρίζουμε 2-3 φορές ώστε η σάλτσα να πάει παντού.
- Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε πιατέλα πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και γαρνίροντας με βασιλικό.
Πηγή: arttable.gr