Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για σπαγγέτι με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, κάππαρη και ελιές.

Μια λαχταριστή σπαγγετάδα για να γλείφετε τα δάχτυλά σας! Ιδανικό πιάτο για περιστάσεις όπου θέλουμε ένα γρήγορο, εύκολο και οικονομικό γεύμα, αλλά παράλληλα ζητάμε γεύση και νοστιμιά.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι μαύρες και πράσινες ελιές ανάμεικτες χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη καλά πλυμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκες ντομάτες, χωρίς φλούδα και σπόρια, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού για γαρνίρισμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
  2. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πάπρικα και το σκόρδο για 2 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε τις ντομάτες, την κάππαρη, τη ρίγανη και τις ελιές και βράζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι η σάλτσα να αρχίζει να δένει.
  3. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και τα γυρίζουμε 2-3 φορές ώστε η σάλτσα να πάει παντού.
  4. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε πιατέλα πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και γαρνίροντας με βασιλικό.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates