Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για σουβλάκια λαχανικών μαριναρισμένα σε μουστάρδα και μπαχαρικά.

Τα λαχανικά, εκτός από υγιεινά, μπορούν να γίνουν και πολύ νόστιμα. Ψήστε τα σαν σουβλάκι με την παρακάτω συνταγή και θα έχετε ένα γευστικό νηστίσιμο πιάτο.

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 12 ντοματίνια
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε τετράγωνα
  • 1 μέτριο κολοκύθι κομμένο σε κύβους
  • 1 μέτρια μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1/3  φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 5 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1/2 κουταλιά της σούπας τριμμένη ρίγανη
  • 1/2 κουταλιά της σούπας τριμμένο θυμάρι
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας θρούμπι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ντρέσινγκ μπαλσάμικου

  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας τριμμένη ρίγανη
  • 1/2 κουταλιά της σούπας τριμμένο θυμάρι
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας θρούμπι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και όλα τα κομμένα λαχανικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λάδι, τη μουστάρδα και τα αρωματικά των λαχανικών. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε περίπου 20 λεπτά να μαριναριστούν.
  2. Μοιράζουμε ομοιόμορφα τα μαριναρισμένα λαχανικά σε 6 μεγάλα σουβλάκια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στο γκριλ σε δυνατή φωτιά για 7-8 λεπτά γυρίζοντάς τα ώστε να ψηθούν από όλες τις μεριές.
  3. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ μπαλσάμικο.
  4. Σερβίρουμε τα σουβλάκια σε φαρδιά πιατέλα περιχύνοντάς τα με το ντρέσινγκ.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates