ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για σούπερ πράσινες κρέπες σπανάκι.

Post by: 21/01/2023 0 comments

Για ένα γρήγορο δείπνο ή ένα εντυπωσιακό πρωινό: ο πιο αναγνωρίσιμος σεφ του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Jamie Olivier, μοιράζεται τη συνταγή του για σούπερ κρέπες από σπανάκι με τέλειο πράσινο χρώμα.  Έτοιμες σε λιγότερο από 30 λεπτά, μπορείτε να σερβίρετε τις κρέπες σας με ένα τηγανητό αυγό από πάνω, για να εντυπωσιάσετε. Αντί για σπανάκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από βότανα, όπως μαϊντανό, μέντα, βασιλικό ή εστραγκόν – ό,τι σας αρέσει.

Υλικά:

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 350 γραμμάρια ντοματίνια
  • 100 γραμμάρια baby σπανάκι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο (15 γραμμάρια)
  • Χυμό από 1 λάιμ
  • ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει
  • 1 κούπα παστεριωμένο γάλα (ημιαποβουτυρωμένο)
  • 300 γραμμάρια τυρί κότατζ
  • καυτερή σάλτσα τσίλι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες το αβοκάντο και τα ντοματίνα στα τέσσερα. Τα ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα μαζί με ¼ από το σπανάκι. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ξεχωρίζουμε τα φύλλα κόλιανδρου και τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα. Ρίχνουμε το χυμό λάιμ.
  2. Περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε τέλεια με θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σπάμε το αβγό στο μπλέντερ, προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα, το υπόλοιπο σπανάκι και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, αλείφουμε το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε μια λεπτή στρώση ζύμη. Ψήνουμε μόνο από τη μία πλευρά μέχρι να ροδίσει ελαφρά (περίπου 2’). Τοποθετούμε σε ένα πιάτο και επαναλαμβάνουμε.
  4. Αλείφουμε κάθε κρέπα με 1 κουταλιά της σούπας τυρί cottage, με τη σαλάτα αβοκάντο και πασπαλίσουμε με λίγη σάλτσα τσίλι.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons