Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για σούπα με μπρόκολο και τυρί τσένταρ.

Μια ιδιαίτερα νόστιμη και ανακουφιστική σούπα που σερβίρεται σαν πρώτο πιάτο στο χειμωνιάτικο τραπέζι. Υλικά απλά, διαδικασία εύκολη και αποτέλεσμα ελαφρύ, θρεπτικό και χορταστικό.

Υλικά (για 3-4 άτομα)

  • 1 μέτριο μπρόκολο, μόνο οι φουντίτσες
  • 4 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ολόκληρο
  • 2 κλαράκια σέλινο
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 1 ½ φλιτζάνι τσένταρ τριμμένο
  • 3 πατάτες καθαρισμένες
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα καρότα, το κρεμμύδι, το σέλινο και τις πατάτες. Όταν οι πατάτες έχουν μαλακώσει καλά προσθέτουμε και το μπρόκολο και βράζουμε για 5-6 λεπτά ακόμη. Σουρώνουμε, βγάζουμε στην άκρη τις πατάτες και πολτοποιούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε το μισό λάδι, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες και το βούτυρο και τις πολτοποιούμε με το ειδικό εργαλείο. Προσθέτουμε το τυρί και λίγο-λίγο το γάλα ανακατεύοντας μέχρι ο πουρές να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα. Αλατοπιπερώνουμε.
  3. Ρίχνουμε λίγο-λίγο τον πολτό μπρόκολου και τον ζωμό κότας μέσα στην κατσαρόλα με τον πουρέ πατάτας ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή θερμοκρασία. Αν το φαγητό είναι αρκετά πηχτό προσθέτουμε περισσότερο ζωμό ή ζεστό νερό. Αν είναι αραιό συνεχίζουμε να το ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά. Μόλις αποκτήσει βελούδινη υφή σταματάμε και απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  4. Μοιράζουμε τη ζεστή σούπα στα πιάτα, προσθέτουμε λίγο λάδι στο καθένα, γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates