Ελαφριά, νόστιμη και μυρωδάτη σούπα λαχανικών, πανεύκολη και γρήγορη! Βράζουμε το ζωμό λαχανικών ψήνουμε τις μπρουσκέτες μας και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1λίτρο ζωμός λαχανικών
- 80 γραμμάρια φύλλα παντζάρια, αρωματικά
- 16 φέτες ψωμί
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Πεκορίνο τριμμένο στο χοντρό
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε καλά τον ζωμό λαχανικών.
2. Τρίβουμε τις φέτες του ψωμιού με μια σκελίδα σκόρδο ξεφλουδισμένη και χωρίς, τις αλείφουμε με λάδι και μετά τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν, σε ταψί με λαδόκολλα.
3. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα παντζάρια και τα μοιράζουμε φρέσκα σε μπολ σερβιρίσματος μαζί με τη μπρουσκέτα και το πεκορίνο. Περιχύνουμε όλο τον ζωμό λαχανικών που βράζει και σερβίρουμε: ο καυτός ζωμός θα μαράνει τα φύλλα παντζαριού.
4. Για την πιο δροσερή εκδοχή του πιάτου, αφήστε τη σούπα να κρυώσει πριν δοκιμάσετε.
Πηγή: arttable.gr