Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για σουφλέ σοκολάτας.

Σημασία δεν έχει ο καιρός κι η εποχή, σημασία έχει αυτό το ονειρεμένο σουφλέ σοκολάτας, που παγώνει το χρόνο και σκάει στον ουρανίσκο πυροτεχνήματα απόλαυσης.

Υλικά (για 8 μερίδες) 

  • 350 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 9 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 3 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 5 κουταλιά της σούπας,  βούτυρο (συν λίγο περισσότερο για το βουτύρωμα)
  • 1/2 φλιτζάνι συν 2 κουταλιά της σούπας, ζάχαρη
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Εκτέλεση

1. Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ατομικές φόρμες για σουφλέ και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.

2. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη σοκολάτα με τις 5 κουταλιά της σούπας, βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με μίξερ τους κρόκους με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη για περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας το μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Σταδιακά προσθέτουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιά της σούπας, ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι τα ασπράδια να γίνουν γυαλιστερά, περίπου 1 λεπτό. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με τη σοκολάτα και το μοιράζουμε στα φορμάκια. Ψήνουμε στη μέση του φούρνου για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν τα σουφλέ. Σερβίρουμε αμέσως με παγωτό.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates