Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για σουφλέ λαχανικών.

Ένας διαφορετικός τρόπος για να απολαύσουμε τα λαχανικά είναι να φτιάξουμε με αυτά ένα πολύ νόστιμο σουφλέ. Είναι εύκολο στην παρασκευή του και με σίγουρη επιτυχία.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 3 κολοκύθια
  • 4 πατάτες
  • 3 καρότα
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 3 ντομάτες αλεσμένες στο μούλτι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

  • 2 ποτήρια γάλα
  • 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε τα λαχανικά, τα καθαρίζουμε, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.

2. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύοντας ψήνουμε για 2 λεπτά. Σιγά σιγά, και πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε το μείγμα να δέσει σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο.

3. Απλώνουμε τα λαχανικά σε στρώσεις στο ταψί, ξεκινώντας από τις πατάτες. Ενδιάμεσα προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

4. Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την μπεσαμέλ και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα λαχανικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates