Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για σαρδέλες ψητές με σαλάτα από φινόκιο και ελιές.

Νόστιμο ψαράκι που ενισχύεται γευστικά αλλά και θρεπτικά με το φινόκιο και τις ελιές. Μια πρωτότυπη συνταγή με μεσογειακά αρώματα που μας ταξιδεύει σε ακρογιαλιές.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 12 μεγάλες φρέσκες σαρδέλες, καθαρισμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 μέτριο φινόκιο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα εστραγκόν
  • 1/2 φλιτζάνι σχοινόπρασο, ψαλιδισμένο
  • 1/4 φλιτζανιού ελιές σε ελαιόλαδο, χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • χοντρό αλάτι και πιπέρι
  • Ψητά ντοματίνια για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Θερμαίνουμε και λαδώνουμε τη σχάρα ή ένα τηγάνι γκριλιέρα. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις σαρδέλες. Τις ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 λεπτά από κάθε πλευρά και τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το φινόκιο με τον μαϊντανό, το εστραγκόν, το σχοινόπρασο, τις ψιλοκομμένες ελιές, τον χυμό λεμονιού και τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. Τοποθετούμε τη σαλάτα πάνω από τις ψητές σαρδέλες και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates