Νόστιμο ψαράκι που ενισχύεται γευστικά αλλά και θρεπτικά με το φινόκιο και τις ελιές. Μια πρωτότυπη συνταγή με μεσογειακά αρώματα που μας ταξιδεύει σε ακρογιαλιές.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 12 μεγάλες φρέσκες σαρδέλες, καθαρισμένες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 μέτριο φινόκιο, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού
- 1/2 φλιτζάνι φύλλα εστραγκόν
- 1/2 φλιτζάνι σχοινόπρασο, ψαλιδισμένο
- 1/4 φλιτζανιού ελιές σε ελαιόλαδο, χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- χοντρό αλάτι και πιπέρι
- Ψητά ντοματίνια για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Θερμαίνουμε και λαδώνουμε τη σχάρα ή ένα τηγάνι γκριλιέρα. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις σαρδέλες. Τις ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 λεπτά από κάθε πλευρά και τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το φινόκιο με τον μαϊντανό, το εστραγκόν, το σχοινόπρασο, τις ψιλοκομμένες ελιές, τον χυμό λεμονιού και τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. Τοποθετούμε τη σαλάτα πάνω από τις ψητές σαρδέλες και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: arttable.gr