Πειράξαμε μία από τις πιο γνωστές, κρητικές σαλάτες και δημιουργώντας ένα πιάτο, στο οποίο το χθες συνομιλεί δημιουργικά με το σήμερα.
Υλικά (για 1 σαλάτα)
Για το «τζατζίκι» αβοκάντο
- 2 ώριμα αβοκάντο (καθαρισμένα)
- 5 γραμμάρια γλυκόζη
- 7 γραμμάρια χρένο (αγριοράπανο) τριμμένο
- 1 μικρό αγγούρι τριμμένο και στυμμένο από τα υγρά
- 10 γραμμάρια φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 γραμμάρια άνηθος ψιλοκομμένος
- Λίγο σκόρδο λιωμένο (προαιρετικά)
- Αλάτι,πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σαλάτα
- Τρυφερά φύλλα σαλάτας
- Ντοματίνια
- Κρέμα βαλσάμικο
- Φρέσκο κρεμμύδι
- Ραπανάκια λεπτοκομμένα
- Άνηθος
- 3 παξιμάδια (χοντροσπασμένα)
- Λίγο ρακή
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το «τζατζίκι» σε ένα μπολ και βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Διαβρέχουμε τα παξιμάδια με ελαιόλαδο και ρακή.
3.Τοποθετούμε από πάνω το «τζατζίκι» και τη σαλάτα.
- Ολοκληρώνουμε με μερικές σταγόνες κρέμα βαλσάμικου και σερβίρουμε.
Πηγή: arttable.gr