Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για σαλάτα με ζέα, μοτσαρέλα και πέστο ρόκας.

Μια ιδιαίτερη σαλάτα με βρασμένο δίκοκκο στάρι από ζέα, φρέσκια μοτσαρέλα και πέστο από ρόκα και καρύδια. Είναι μια πολύ γευστική και υγιεινή επιλογή για ένα ελαφρύ βραδινό..

Υλικά (για 4-6 άτομα)

  • 2 φλιτζάνια δίκοκκο σιτάρι (ζέα), μαγειρεμένο
  • 250 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 φλιτζάνι ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την πέστο

  • 2 φλιτζάνια ρόκα, πλυμένη και στεγνωμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, λιωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια, καβουρδισμένα
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1/4 με 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Για την πέστο: προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ, εκτός από το ελαιόλαδο, και χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Με το μπλέντερ σε λειτουργία ρίχνουμε λίγο-λίγο και το ελαιόλαδο. Δοκιμάζουμε και ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο.

2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μισή πέστο με το μαγειρεμένο σιτάρι μέχρι να συνδυαστούν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, τον χυμό λεμονιού, το σχοινόπρασο και τη μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε. Ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται, και προσθέτουμε όσο πέστο θέλουμε.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates