ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για σαλάτα με σολομό, πιπεριές και καπνιστό ντρέσινγκ.

Post by: 30/07/2022 0 comments

Δροσερή, γεμάτη γεύση και ενέργεια, αυτή η σαλάτα αποτελεί ένα πλήρες γεύμα που θα σας χορτάσει και με το παραπάνω. Φτιάχνουμε στα γρήγορα ένα φανταστικό, καπνιστό ντρέσινγκ, ψήνουμε το σολομό, τις πιπεριές και το μπέικον και συνθέτουμε τη σαλάτα μας, ρίχνοντας όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ. Τόσο απλά και γρήγορα φτιάχνουμε μια τόσο νόστιμη σαλάτα.

Υλικά:

Για το ντρέσινγκ:

  • ½ φλιτζάνι μαγιονέζα
  • ½ φλιτζάνι πλήρες γιαούρτι
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι ή χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο άνηθο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σχοινόπρασο αποξηραμένο – προαιρετικά
  • 1-2 κουταλάκια του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόμη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για το κονφί πιπεριάς:

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κιλό πιπεριές γλυκές, κομμένες σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • αλάτι

Για τη σύνθεση της σαλάτας: 

  • σπανάκι ή πράσινη σαλάτα (περίπου 2 φλιτζάνια ανά μερίδα)
  • σολομός (περίπου 120 γραμμάρια ανά μερίδα)
  • αβοκάντο (περίπου μισό αβοκάντο ανά μερίδα)
  • μπέικον
  • καλαμπόκι
  • ηλιόσποροι

Εκτέλεση: 

  1. Για το ντρέσινγκ: ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι και ανακινούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τη γεύση στα γούστα σας.
  2. Για το κονφί : Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. για 20-30’. Στα τελευταία 10-15’, προσθέτουμε το σκόρδο (προσοχή να μην το κάψουμε). Στα 5’, προσθέτουμε το ξύδι και αφαιρούμε τυχόν καμμένα κομμάτια από το τηγάνι.
  3. Για το μπέικον: Ψήνουμε στους 200 °C για 20’. Αφήνουμε να κρυώσει σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Το θρυμματίζουμε για τη σαλάτα.
  4. Για το σολομό: Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στους 200 °C για 8-10’ (ανάλογα με το μέγεθος του κομματιού σολομού σας και το επιθυμητό ψήσιμο).
  5. Για τη σύνθεση της σαλάτας: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την πρασινάδα, το σολομό, το μπέικον, το αβοκάντο, τις πιπεριές, το καλαμπόκι. Περιχύνουμε από πάνω με το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε με ηλιόσπορους.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons