Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για σαλάτα με ντομάτα και αμπελοφάσουλα.

Δίνουμε ενέργεια κι ένταση στη μέρα μας με μια διαφορετική, χρωματιστή επιλογή καθημερινά. Σε ένα τραπέζι με κρέας αυτή η δροσερή και αρωματική σαλάτα είναι ό,τι πρέπει για την ισορροπία των γεύσεων.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 100 γραμμάρια αμπελοφάσουλα
  • 100 γραμμάρια φασολάκια κίτρινα
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί φέτα
  • 4 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 6 μικρά κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 6 μικρά κλωνάρια άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 16 φύλλα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο 
  • χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι βινεγκρέτ από κόκκινο κρασί και φέτα

Για τη βινεγκρέτ

  • 1/2 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες και ψημένο
  • 6 φύλλα βασιλικού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1/4 φλιτζανιού τριμμένη φέτα
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 6 σκελίδες σκόρδο, κοπανισμένες
  • 2 κρεμμυδάκια εσαλότ, χοντροκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Πλένουμε καλά τα φασολάκια και με το χέρι κόβουμε λίγο τις άκρες τους. Βάζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ζεματάμε τα φασολάκια στο καυτό νερό για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λιγάκι, και στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ με πάγο για να κρυώσουν. Τα μεταφέρουμε σε σουρωτήρι, αφήνουμε να στραγγίξουν και τα στεγνώνουμε σε μια καθαρή πετσέτα.

2. Στο ενδιάμεσο, φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ: Βάζουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, μέχρι να έχουμε μια σάλτσα λεία, και αλατοπιπερώνουμε.

3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά τα φασολάκια με τη βινεγκρέτ, τη φέτα, τη ντομάτα, τη ρίγανη, το κρεμμύδι και τα μυρωδικά. Ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο στα γούστα μας και σερβίρουμε.

Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε ψημένα κομμάτια ψωμιού, που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates