ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για σαλάτα με λαχανίδα (kale) και πορτοκάλι.

Post by: 12/11/2022 0 comments

Το κέιλ (κale), ο «βασιλιάς» πράσινων φυλλωδών λαχανικών συνδυάζεται υπέροχα με το ζουμερό πορτοκάλι σε μια πολύ ξεχωριστή σαλάτα. Και νόστιμη και σούπερ θρεπτική.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 5 φλιτζάνια κέιλ χοντροκομμένο, χωρίς τους μίσχους
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2-3 φλιτζάνια τρυφερά φύλλα μαρουλιού ρομάνα, χοντροκομμένα
  • σπόροι από 1 μέτριο ρόδι
  • 1/2 μεγάλο πορτοκάλι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 1/3 φλιτζανιού αμύγδαλο φιλέ ή ολόκληρο καβουρδισμένο (προαιρετικά)

Για το ντρέσινγκ

  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 μεγάλο πορτοκάλι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κομμάτι φρέσκο τζίντζερ
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το κέιλ, το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι. Τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι το κέιλ να αρχίσει να συρρικνώνεται.
  2. Προσθέτουμε το μαρούλι, το ρόδι, το πορτοκάλι και τα αμύγδαλα. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
  3. Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και τα χτυπάμε μέχρι να αναμειχτούν καλά τα συστατικά προκύψει μια απαλή σάλτσα.
  4. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ τη σαλάτα στο μπολ και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons