Το κέιλ (κale), ο «βασιλιάς» πράσινων φυλλωδών λαχανικών συνδυάζεται υπέροχα με το ζουμερό πορτοκάλι σε μια πολύ ξεχωριστή σαλάτα. Και νόστιμη και σούπερ θρεπτική.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 5 φλιτζάνια κέιλ χοντροκομμένο, χωρίς τους μίσχους
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 πρέζα αλάτι
- 2-3 φλιτζάνια τρυφερά φύλλα μαρουλιού ρομάνα, χοντροκομμένα
- σπόροι από 1 μέτριο ρόδι
- 1/2 μεγάλο πορτοκάλι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κομμάτια
- 1/3 φλιτζανιού αμύγδαλο φιλέ ή ολόκληρο καβουρδισμένο (προαιρετικά)
Για το ντρέσινγκ
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 μεγάλο πορτοκάλι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κομμάτι φρέσκο τζίντζερ
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το κέιλ, το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι. Τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι το κέιλ να αρχίσει να συρρικνώνεται.
- Προσθέτουμε το μαρούλι, το ρόδι, το πορτοκάλι και τα αμύγδαλα. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
- Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και τα χτυπάμε μέχρι να αναμειχτούν καλά τα συστατικά προκύψει μια απαλή σάλτσα.
- Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ τη σαλάτα στο μπολ και σερβίρουμε.
Πηγή: arttable.gr