ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για σαλάτα με κριθαράκι, κοτόπουλο και φέτα.

Post by: 24/09/2022 0 comments

Αν ψάχνεις μια απλή και εύκολη συνταγή για να αξιοποιήσεις το κοτόπουλο που περισσέψετε, τότε αυτή η χορταστική σαλάτα είναι για εσένα. Κρύα ή ζεστή, μπορεί να καταναλωθεί σαν γεύμα και είναι το ίδιο απολαυστική.

Υλικά (για 4-6 άτομα)

  • 350 γραμμάρια κριθαράκι
  • 3 φλιτζάνια στήθος κοτόπουλο ψημένο, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 1/2 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 1/3 φλιτζανιού κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 100 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μαγειρεύουμε το κριθαράκι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και το στραγγίζουμε.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε καλά το κριθαράκι με το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα πέντε υλικά (μέχρι τη ρίγανη).
  3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το χυμό λεμονιού, το μηλόξυδο, το μέλι, αλάτι και πιπέρι.
  4. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ τη σαλάτα και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τη θρυμματισμένη φέτα και σερβίρουμε αμέσως ή καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons