Αν ψάχνεις μια απλή και εύκολη συνταγή για να αξιοποιήσεις το κοτόπουλο που περισσέψετε, τότε αυτή η χορταστική σαλάτα είναι για εσένα. Κρύα ή ζεστή, μπορεί να καταναλωθεί σαν γεύμα και είναι το ίδιο απολαυστική.
Υλικά (για 4-6 άτομα)
- 350 γραμμάρια κριθαράκι
- 3 φλιτζάνια στήθος κοτόπουλο ψημένο, κομμένο σε κομμάτια
- 1 1/2 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1/2 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
- 1/3 φλιτζανιού κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 100 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Μαγειρεύουμε το κριθαράκι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και το στραγγίζουμε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε καλά το κριθαράκι με το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα πέντε υλικά (μέχρι τη ρίγανη).
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το χυμό λεμονιού, το μηλόξυδο, το μέλι, αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ τη σαλάτα και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τη θρυμματισμένη φέτα και σερβίρουμε αμέσως ή καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε.
Πηγή: arttable.gr