Αγαπημένο ζυμαρικό το κριθαράκι, μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους και συνδυάζεται με πολλά υλικά. Εμείς το βράσαμε, το κρυώσαμε και το ανακατέψαμε με γαρίδες, αβοκάντο και φέτα για να φτιάξουμε μια πολύ νόστιμη και χορταστική σαλάτα, η οποία είναι ιδανική ως ένα ελαφρύ γεύμα από μόνη της.
Υλικά (για 4-6 άτομα)
- 1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
- 450 γραμμάρια γαρίδες, καθαρισμένες και βρασμένες
- 2 φλιτζάνια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 αβοκάντο, κομμένα σε κύβους
- 170 γραμμάρια φέτα ή κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το κριθαράκι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το κριθαράκι με τις βρασμένες γαρίδες, τα ντοματίνια και το αβοκάντο. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
- Πασπαλίζουμε με το θρυμματισμένο τυρί και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή: arttable.gr