Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για σαλάτα με γαρίδες, γκρέιπφρουτ και αβοκάντο.

Μια δροσερή και πανεύκολη σαλάτα για τους λάτρεις των θαλασσινών κι όχι μόνο. Το γκρέιπφρουτ με την ευχάριστα ξινούτσικη γεύση ταιριάζει καταπληκτικά με τη βουτυρένια γλύκα του αβοκάντο. Μπορεί να σταθεί και σαν κυρίως αν θέλετε να φάτε κάτι ελαφρύ.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 κιλό μεγάλες γαρίδες (tiger), καθαρισμένες και μαγειρεμένες
  • 3 ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 γκρέιπφρουτ, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια 1 εκατοστού
  • 5 φλιτζάνια μαρούλι, κομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το μαρούλι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αβοκάντο, τις γαρίδες, το γκρέιπφρουτ και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού. Περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates