Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για ρουστίκ αρνάκι στον φούρνο με μυρωδικά.

Από το βορρά μέχρι το νότο της Ελλάδας, το αρνί είναι το αστέρι των περισσότερων τραπεζιών της Κυριακής. Σερβίρεται με ψητές πατάτες και λαχανικά για ένα αξέχαστο γεύμα.

Υλικά (για 10 άτομα)

  • 2 αρνίσια μπούτια
  • 200 γραμμάρια καρότα σε κύβους
  • 100 γραμμάρια ρικότα
  • 1/3 φλιτζάνι κουκιά, μαγειρεμένα και ξεφλουδισμένα
  • 1 μικρό καρότο
  • 1 σέλινο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κρόκος αυγού
  • θυμάρι
  • δενδρολίβανο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • φύλλα δάφνης
  • λεμόνι
  • ξηρό λευκό κρασί
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στη μέγιστη θερμοκρασία. Χωρίστε το κρέας από τα κόκαλα. Βάλτε το κρέας σε ένα ταψί, σκεπάστε με λευκό κρασί και μερικά κλαδάκια από θυμάρι και αφήστε το να μαριναριστεί για τουλάχιστον 2 ώρες. Βάλτε τα κόκαλα σε ένα άλλο ταψί και ψήστε για περίπου 40-45 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200 ° C.
  2. Κόψτε το σέλινο, το μικρό καρότο και το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια. Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με 1 κλαδάκι δεντρολίβανο, 1 κλαδάκι θυμάρι, το σκόρδου, 2 φύλλα δάφνης και 3 κ.σ. λάδι. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά. Προσθέστε τα κόκαλα και ανακατέψτε για 3 λεπτά. Προσθέστε 1 φλιτζάνι κρασί και νερό έως ότου τα κόκαλα σχεδόν καλυφθούν. Σιγοβράστε, με κλειστό καπάκι, για περίπου 30 λεπτά και στραγγίστε το ζωμό.
  3. Αφαιρέστε το αρνί από τη μαρινάδα και στεγνώστε το με χαρτοπετσέτες. Τοποθετήστε σε μια επιφάνεια με την πλευρά που ήταν δίπλα στο κόκαλο στραμμένη προς τα πάνω.
  4. Πασπαλίστε τα με λίγο θρυμματισμένο δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Απλώστε ένα λεπτό στρώμα ρικότα πάνω από το κρέας για να δώσει γεύση όσο μαγειρεύεται. Διπλώστε στα δύο το κρέας με την καρυκευμένη πλευρά προς τα μέσα. Πιέστε το αρνί με τα χέρια σας για να το διαμορφώσετε σαν ρολό και δέστε με σπάγκο κουζίνας. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Ροδίστε το σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, καλύψτε με τον ζωμό και ψήστε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
  5. Σοτάρετε το κρεμμυδάκι σε τηγάνι με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέστε τα καρότα σε κύβους και τα κουκιά και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέστε τα στο φούρνο με το αρνί 20 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρέστε από το φούρνο, βγάλτε το από την κατσαρόλα και ανακατέψτε τα υγρά που θα έχει βγάλει με 1 κρόκο αυγού και χυμό λεμονιού. Σερβίρετε με τη σάλτσα και τα λαχανικά.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates