Ένα εύκολο και πολύ νόστιμο ορεκτικό, δροσερό και με ωραία εμφάνιση. Ιδανικό για καλοκαιρινό μπουφέ αλλά και για να συνοδεύσουμε την κρύα μπύρα ή το ουζάκι μας.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 2 αγγούρια, κομμένα σε λεπτές φέτες κατά μήκος
- 120 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
- 1/4 φλιτζανιού γιαούρτι στραγγιστό
- 3 κουταλιές της σούπας λιαστές ντομάτες ή πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ή άνηθο, ψιλοκομμένα
- 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και το γιαούρτι. Λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες ή πιπεριές, τις ελιές, τη ρίγανη ή τον άνηθο, το χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
- Βάζουμε 1 κουταλιά από το μείγμα στο τέλος κάθε λωρίδας αγγουριού, τυλίγουμε σε ρολό και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
- Σερβίρουμε αμέσως ή τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
Πηγή: arttable.gr