Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για ριζότο με τζίντζερ και λάδι βοτάνων.

Ένα πολύ αρωματικό ριζότο, που μπορείτε να σερβίρετε ως συνοδευτικό, αλλά και ως κυρίως. Ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ και γκουρμέ δείπνο, συνοδεία λευκού κρασιού.

Υλικά

  • 400 γραμμάρια ρύζι 
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ένα κομματάκι φρέσκο ​​τζίντζερ
  • ⅓ φλιτζάνι άνηθο
  • ¼ φλιτζάνι ξίδι από λευκό κρασί
  • ⅓ φλιτζάνι μαϊντανό
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 γκρέιπφρουτ
  • ζωμό λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • τριμμένο τυρί της επιλογής σας
  • ½ φλιτζάνι κρασί
  • Αλάτι

Εκτέλεση

1. Σε μπλέντερ χτυπήστε το μαϊντανό και τον άνηθο με το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο μέχρι να πάρετε μια λεία σάλτσα. 

2. Μεταφέρετέ την σε μια μικρή κατσαρόλα, γυρίστε την για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια, περάστε το από μία ψιλή σίτα, για να δημιουργήσετε ένα αρωματικό λάδι.

3. Ξεφλουδίστε το τζίντζερ και ψιλοκόψτε το. Βράστε το ξίδι και τη ζάχαρη για να δημιουργήσετε ένα σιρόπι και στη συνέχεια ρίξτε το τζίντζερ για 5-6 λεπτά.

4. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε 2-3 φλιτζάνια ζωμό σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα άλλο τηγάνι, λιώστε ένα βούτυρο με μια πρέζα αλάτι και γυρίστε το ρύζι για 1 λεπτό. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί. Προσθέστε το ζωμό, καλύπτοντας το ρύζι και σιγοβράστε. Συνεχίστε να προσθέτετε περιστασιακά από μισό φλιτζάνι ζεστού ζωμού, μέχρι να το ρουφήξει όλο και να γίνει αλ ντέντε.

5. Αφαιρέστε το ριζότο από τη φωτιά, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί, το λάδι βοτάνων και το σιρόπι τζίντζερ. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο τζίντζερ και ξύσμα γκρέιπφρουτ. 

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates