ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για ριζότο με μανιτάρια και ροκφόρ

Post by: 17/09/2022 0 comments

Όσοι το αγαπούν το ροκφόρ, το απολαμβάνουν σε κάθε πιάτο και συνδυασμό. Η παρακάτω συνταγή είναι για αυτούς. Μανιτάρια και μπλε τυρί, ένας απολαυστικός συνδυασμός σε ένα υπέροχο και απλό ριζότο για βραδιές με φίλους.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 350 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
  • 3 εσαλότ, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 800 ml ζωμό λαχανικών
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια ροκφόρ
  • 1 μικρή χούφτα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τον ζωμό μας και τον διατηρούμε ζεστό.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας από το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε στην άκρη.
  3. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε το απορροφήσει τελείως το ρύζι.
  4. Προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό, μια κουτάλα κάθε φορά, περιμένοντας να απορροφηθεί πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση. Μετά από 20 περίπου λεπτά, το ρύζι μας θα είναι έτοιμο. Το θέλουμε βρασμένο αλλά όχι εντελώς μαλακό.
  5. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Τέλος, προσθέτουμε τα μανιτάρια, το ροκφόρ κομμένο σε μικρά κομμάτια και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons