Μια νόστιμη και υγιεινή παραλλαγή για να τρώμε τα ρεβίθια. Μπορούμε να το συνδυάσουμε με ρύζι, για ένα πιο χορταστικό γεύμα.
Υλικά (για 2-4 άτομα)
- 1 1/2 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
- 300 γραμμάρια σπανάκι, πλυμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια και τον άνηθο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
2. Ρίχνουμε το μισό σπανάκι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το υπόλοιπο σπανάκι. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί, περίπου 1-2 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Πηγή: arttable.gr