Φτιάξτε ένα διαφορετικό και πολύ γευστικό σπιτικό ψωμάκι εύκολα και χωρίς αναμονές. Είναι απολαυστικό από μόνο του, αλλά ταιριάζει ωραία και με ένα κρεμώδες τυρί.
Υλικά (για μια μακρόστενη φόρμα)
- 250 γραμμάρια κολοκυθάκια
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 φλιτζανιού γάλα
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Τινάζουμε να φύγει το επιπλέον αλεύρι.
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια χρησιμοποιώντας τον τρίφτη με τις μεγάλες τρύπες. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά τους και στη συνέχεια τα στύβουμε με τα χέρια μας.
- Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το λάδι, το γάλα και τα αυγά. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και στη συνέχεια το μείγμα από το πρώτο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη.
- Απλώνουμε τη ζύμη στη φόρμα και την πιέζουμε απαλά. Ψήνουμε για 60-70 λεπτά περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο του. Αν αρχίσει να παίρνει χρώμα γρήγορα, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
- Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε.
Πηγή: arttable.gr