ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για ψωμί με κολοκυθάκια και παρμεζάνα.

Post by: 07/11/2020 0 comments

Φτιάξτε ένα διαφορετικό και πολύ γευστικό σπιτικό ψωμάκι εύκολα και χωρίς αναμονές. Είναι απολαυστικό από μόνο του, αλλά ταιριάζει ωραία και με ένα κρεμώδες τυρί.

Υλικά (για μια μακρόστενη φόρμα)

  • 250 γραμμάρια κολοκυθάκια
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλιτζανιού γάλα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Τινάζουμε να φύγει το επιπλέον αλεύρι.
  2. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια χρησιμοποιώντας τον τρίφτη με τις μεγάλες τρύπες. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά τους και στη συνέχεια τα στύβουμε με τα χέρια μας.
  3. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το λάδι, το γάλα και τα αυγά. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και στη συνέχεια το μείγμα από το πρώτο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη.
  4. Απλώνουμε τη ζύμη στη φόρμα και την πιέζουμε απαλά. Ψήνουμε για 60-70 λεπτά περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο του. Αν αρχίσει να παίρνει χρώμα γρήγορα, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  5. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons