Μία νοστιμότατη πρόταση για τους λάτρεις της μελιτζάνας. Αποτελεί υπέροχο ορεκτικό, μεζέ για κρασάκι ή συνοδευτικό για τα ψητά σας.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 3 μικρές-μέτριες μελιτζάνες
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι φέτα, τριμμένη
- 1/4 φλιτζανιού φύλλα φρέσκου δυόσμου
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος, χαράζουμε τη σάρκα σταυρωτά με ένα μαχαίρι, τις βάζουμε σε ένα ταψί, αλείφουμε τη σάρκα με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τις ψήνουμε, με την πλευρά της φλούδας προς τα πάνω, για 30-35 λεπτά, να μαλακώσουν.
2. Στο ενδιάμεσο, φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ: σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη ρίγανη και το πιπέρι. Προσθέτουμε τη φέτα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε απαλά. Λίγο πριν τη χρησιμοποιήσουμε, προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου και ανακατεύουμε.
3. Βάζουμε τις ψητές μελιτζάνες σε μια πιατέλα, με την πλευρά της σάρκας προς τα πάνω, και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.
Πηγή: arttable.gr