Συνοδεύουν τέλεια το ψητό κρέας αλλά τρώγονται και μόνα τους σαν ένα ελαφρύ και υπέροχο γεύμα. Επιλέγουμε λαχανικά ανάλογα με την εποχή και τις προτιμήσεις μας.
Υλικά
Για τη σάλτσα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 1/4 φλιτζανιού καρύδια ή κουκουνάρι
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 μεγάλη χούφτα βασιλικό
- αλάτι και πιπέρι
Λαχανικά: Επιλέγουμε ανάλογα με την εποχή και τις προτιμήσεις μας
- κολοκύθια
- μελιτζάνες
- ντοματίνια
- κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές
- κρεμμύδια
- μανιτάρια πλευρώτους
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- φρέσκα φύλλα βασιλικού
- ψημένα καρύδια
- κινόα
- φέτες αβοκάντο
- φέτα τριμμένη με το χέρι
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε τη σάλτσα χτυπώντας όλα τα υλικά της στο μπλέντερ. Δοκιμάζουμε και ρυθμίζουμε τα καρυκεύματα. Προσθέτουμε λίγο νερό ή περισσότερο ελαιόλαδο αν χρειάζεται, για να πετύχουμε την επιθυμητή υφή. Την αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε μια σχάρα ή ένα τηγάνι γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόβουμε τα λαχανικά, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.
- Τα ψήνουμε για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να σχηματιστούν στη σάρκα τους μαύρα σημάδια από τη σχάρα και να μαλακώσουν λιγάκι.
- Απλώνουμε μερικές κουταλιές από τη σάλτσα σε ένα πιάτο και τοποθετούμε από πάνω τα ψημένα λαχανικά. Μπορούμε να τα σερβίρουμε μόνα τους ή να ανακατέψουμε μέσα λίγη τριμμένη φέτα, φέτες αβοκάντο ή κινόα.
Πηγή: arttable.gr
Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης