ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για ψητά λαχανικά με αρωματική σάλτσα βασιλικού.

Post by: 07/05/2022 0 comments

Συνοδεύουν τέλεια το ψητό κρέας αλλά τρώγονται και μόνα τους σαν ένα ελαφρύ και υπέροχο γεύμα. Επιλέγουμε λαχανικά ανάλογα με την εποχή και τις προτιμήσεις μας.

Υλικά

Για τη σάλτσα

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 φλιτζανιού καρύδια ή κουκουνάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 μεγάλη χούφτα βασιλικό
  • αλάτι και πιπέρι

Λαχανικά: Επιλέγουμε ανάλογα με την εποχή και τις προτιμήσεις μας

  • κολοκύθια
  • μελιτζάνες
  • ντοματίνια
  • κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές
  • κρεμμύδια
  • μανιτάρια πλευρώτους

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

  • φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • ψημένα καρύδια
  • κινόα
  • φέτες αβοκάντο
  • φέτα τριμμένη με το χέρι

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε τη σάλτσα χτυπώντας όλα τα υλικά της στο μπλέντερ. Δοκιμάζουμε και ρυθμίζουμε τα καρυκεύματα. Προσθέτουμε λίγο νερό ή περισσότερο ελαιόλαδο αν χρειάζεται, για να πετύχουμε την επιθυμητή υφή. Την αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ζεσταίνουμε μια σχάρα ή ένα τηγάνι γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόβουμε τα λαχανικά, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.
  3. Τα ψήνουμε για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να σχηματιστούν στη σάρκα τους μαύρα σημάδια από τη σχάρα και να μαλακώσουν λιγάκι.
  4. Απλώνουμε μερικές κουταλιές από τη σάλτσα σε ένα πιάτο και τοποθετούμε από πάνω τα ψημένα λαχανικά. Μπορούμε να τα σερβίρουμε μόνα τους ή να ανακατέψουμε μέσα λίγη τριμμένη φέτα, φέτες αβοκάντο ή κινόα.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons