ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για ψαρονέφρι με μουστάρδα και μυρωδικά

Post by: 19/01/2019 0 comments

Εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο κι αρωματικό πιάτο με το πιο τρυφερό κομμάτι του χοιρινού κρέατος, που δε χρειάζεται καθόλου κόπο για να μαγειρευτεί. Μπορεί να σταθεί άνετα και σε ένα γιορτινό τραπέζι.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 ψαρονέφρι (περίπου 800 γραμμάρια)
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζανιού ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο συν 2 κλωναράκια για γαρνίρισμα
  • 2 κλωναράκια ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι, τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 
Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε 2 κομμάτια ώστε να χωράνε σε μια φαρδιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο και το λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το θυμάρι και αλατοπίπερο. Γυρίζουμε το κρέας 2-3 φορές στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε 3-4 κουταλιές της σούπας νερό, το μέλι και τη μουστάρδα κι ανακατεύουμε να διαλυθούν.
  4. Με ένα πινέλο αλείφουμε το κρέας παντού με το μείγμα μουστάρδας και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη.
  5. Κόβουμε το φιλέτο σε φέτες και σερβίρουμε γαρνίροντας με κλαράκια δεντρολίβανου.

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons