Τα φρέσκα πράσινα φασολάκια είναι άφθονα αυτή την περίοδο και δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι μας. Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, τότε δοκιμάστε τη συνταγή που σας προτείνουμε. Νόστιμα, απλά και υγιεινά.
Υλικά (για 6-8 μερίδες)
- 800 γραμμάρια πράσινα φασολάκια, καθαρισμένα
- 40 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα
- 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Αλατίζουμε και ρίχνουμε τα φασολάκια. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 4-5 λεπτά περίπου, και στραγγίζουμε.
- Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το ξύσμα λεμονιού και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε τα φασολάκια, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3 ακόμη λεπτά περίπου.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: arttable.gr