Μία εύκολη και οικονομική λύση για επιδόρπιο με το ψωμί που σας έχει περισσέψει και δεν θέλετε να το πετάξετε. Μπορείτε να την εμπλουτίσετε με υλικά που έχετε στο ψυγείο ή στο ντουλάπι σας. Ταιριάζει πολύ με παγωτό βανίλια.
Υλικά (για 8 μερίδες)
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 1/4 φλιτζανιού βούτυρο
- 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 6 φλιτζάνια κύβους ψωμιού (από περίπου 6 φέτες)
- 1 αχλάδι ή μήλο κομμένο σε κυβάκια (προαιρετικά)
- 1/2 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
- αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, την κανέλα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέτουμε τους κύβους ψωμιού, τις σταφίδες και τα κομμάτια αχλαδιού ή μήλου (αν χρησιμοποιούμε) και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά ή μέχρι ένα μαχαίρι που θα βάλουμε στο κέντρο να βγει στεγνό. Τη σερβίρουμε ζεστή.
Πηγή: arttable.gr