ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για πουτίγκα ψωμιού.

Post by: 10/04/2021 0 comments

Μία εύκολη και οικονομική λύση για επιδόρπιο με το ψωμί που σας έχει περισσέψει και δεν θέλετε να το πετάξετε. Μπορείτε να την εμπλουτίσετε με υλικά που έχετε στο ψυγείο ή στο ντουλάπι σας. Ταιριάζει πολύ με παγωτό βανίλια.

Υλικά (για 8 μερίδες)

  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 6 φλιτζάνια κύβους ψωμιού (από περίπου 6 φέτες)
  • 1 αχλάδι ή μήλο κομμένο σε κυβάκια (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
  • αλάτι

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, την κανέλα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέτουμε τους κύβους ψωμιού, τις σταφίδες και τα κομμάτια αχλαδιού ή μήλου (αν χρησιμοποιούμε) και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά ή μέχρι ένα μαχαίρι που θα βάλουμε στο κέντρο να βγει στεγνό. Τη σερβίρουμε ζεστή.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons