ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για πουρέ σελινόριζας.

Post by: 15/01/2022 0 comments

Πολύ υγιεινός αλλά και πρωτότυπος πουρές που συνοδεύει τέλεια τα ψητά κρέατα, ακόμα και το ψάρι. Η ξεχωριστή γεύση του θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1000-1200 γραμμάρια σελινόριζα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φετούλες
  • 5 φλιτζάνια νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1/5 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε κομμάτια.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια σελινόριζας, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι για 5 λεπτά περίπου μέχρι η σελινόριζα να αρχίζει να μαλακώνει.
  3. Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε για 20 περίπου λεπτά μέχρι η σελινόριζα να γίνει τρυφερή.
  4. Με ένα σουρωτήρι σουρώνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας και επιστρέφουμε τα κομμάτια σελινόριζας στην άδεια πλέον κατσαρόλα. Με ένα μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε καλά τη σελινόριζα.
  5. Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο μέχρι απλώς το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο στην κατσαρόλα με την πολτοποιημένη σελινόριζα και ανακατεύουμε καλά. Νοστιμίζουμε με το μοσχοκάρυδο. Αν ο πουρές είναι πολύ πηχτός προσθέτουμε λίγο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε.
  6. Μοιράζουμε τον πουρέ σε μπολ και τον σερβίρουμε ζεστό.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons