Διαφορετικές γεμιστές πιπεριές, εύκολες στην ετοιμασία τους. Φτιάξτε τις και δεν θα θέλετε κυρίως πιάτο! Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μοτσαρέλα με ένα άλλο τυρί της αρεσκείας σας.
Υλικά (για 2-4 άτομα)
- 2 πιπεριές πράσινες
- 1 γλυκό κρεμμύδι
- 450 γραμμάρια λεπτές φέτες μοσχαριού,
- 1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
- 1 κουταλιά της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λωρίδες και τα σοτάρουμε στο λάδι, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε το μοσχάρι, κομμένο σε λωρίδες, και σοτάρουμε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ το κρέας.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση κατά μήκος και τις καθαρίζουμε από τα σπόρια. Τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
- Γεμίζουμε τον πάτο τους με μια στρώση τριμμένη μοτσαρέλα. Προσθέτουμε από πάνω το μείγμα κρεμμυδιού-μοσχαριού. Ολοκληρώνουμε με άλλη μία στρώση τυρί.
- Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Αν θέλουμε τις πιπεριές μας πιο μαλακές, προσθέτουμε λίγο νερό στον πάτο του ταψιού και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Πηγή: arttable.gr