ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για πιπεριές γεμιστές με μοσχάρι και μοτσαρέλα.

Post by: 19/06/2021 0 comments

Διαφορετικές γεμιστές πιπεριές, εύκολες στην ετοιμασία τους. Φτιάξτε τις και δεν θα θέλετε κυρίως πιάτο! Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μοτσαρέλα με ένα άλλο τυρί της αρεσκείας σας.

Υλικά (για 2-4 άτομα)

  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 1 γλυκό κρεμμύδι
  • 450 γραμμάρια λεπτές φέτες μοσχαριού,
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λωρίδες και τα σοτάρουμε στο λάδι, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να γίνουν διάφανα.
  2. Προσθέτουμε το μοσχάρι, κομμένο σε λωρίδες, και σοτάρουμε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ το κρέας.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  4. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση κατά μήκος και τις καθαρίζουμε από τα σπόρια. Τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
  5. Γεμίζουμε τον πάτο τους με μια στρώση τριμμένη μοτσαρέλα. Προσθέτουμε από πάνω το μείγμα κρεμμυδιού-μοσχαριού. Ολοκληρώνουμε με άλλη μία στρώση τυρί.
  6. Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Αν θέλουμε τις πιπεριές μας πιο μαλακές, προσθέτουμε λίγο νερό στον πάτο του ταψιού και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons