Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για πιλάφι με αρωματική σάλτσα μελιτζάνας και πιπεριάς.

Νόστιμο και χορταστικό χορτοφαγικό πιάτο. Ο συνδυασμός των μπαχαρικών είναι το κλειδί της νοστιμιάς του, ενώ ο μικρός χρόνος παρασκευής του ένα ακόμη μεγάλο του ατού.

 Υλικά (για 4 άτομα)

  • 2 μελιτζάνες
  • 2 φλιτζάνια μακρύκοκκο λευκό ρύζι (κατά προτίμηση μπασμάτι)
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
  • 1/2  κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους. Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε ελαφρά. Τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για περίπου 1 ώρα να στραγγίξουν. Στη συνέχεια, τις ξεπλένουμε με δροσερό νερό, τις στραγγίζουμε καλά και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το ρύζι αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να γίνει το ρύζι (περίπου 15-20 λεπτά).
3. Ενώ το ρύζι βράζει, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κομμάτια μελιτζάνας και τις πιπεριές και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε για 1 λεπτό ακόμη το σοτάρισμα.
4. Αποσύρουμε το ρύζι από τη φωτιά, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά. Σερβίρουμε το ρύζι σε μεγάλη πιατέλα, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του ρυζιού και ρίχνουμε εκεί τη σάλτσα μελιτζάνας με τα μυρωδικά από το τηγάνι. Πασπαλίζουμε με δυόσμο και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates