ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για πικάντικους ξηρούς καρπούς στο φούρνο

Post by: 15/09/2018 0 comments

Πώς να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα υπέροχους πικάντικους ξηρούς καρπούς στο φούρνο. Ένα φλογερό σνακ που θα λατρέψετε.

 

Υλικά (για 6-8 άτομα)

  • 500 γραμμάρια ανάμεικτοι ξηροί καρποί (πεκάν, κάσιους, ολόκληρα αμύγδαλα κτλ.), καθαρισμένοι
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ψιλό
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους ξηρούς καρπούς με το λάδι, το μέλι, το αλάτι και το δεντρολίβανο. Τους αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τους ψήνουμε για 15-17 λεπτά, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο, μέχρι να πάρουν ένα σκούρο καστανό χρώμα (προσέχουμε να μην τους κάψουμε).
  2. Τους βγάζουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι και το καγιέν και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε το αλάτι.
  3. Τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και στη συνέχεια, τους μεταφέρουμε σε βάζα που κλείνουν καλά.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons