Άλλη μια υπέροχη εκδοχή της πατατοσαλάτας. Όλα τα υλικά δένουν αρμονικά μεταξύ τους και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό και χορταστικό. Σερβίρεται χλιαρή αλλά και κρύα.
Υλικά (για 4-6 άτομα)
- 1 κιλό πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές
- 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4-5 αγγουράκια τουρσί, ξαρμυρισμένα και ψιλοκομμένα
- 2 αυγά, βρασμένα και ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 1/4 φλιτζανιού μουστάρδα
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις πατάτες καλά και τις βάζουμε με τη φλούδα σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Για να δούμε αν είναι έτοιμες, τις τρυπάμε με ένα πιρούνι. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κυβάκια. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αγγουράκι, το σέλερι, το αυγό και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τα γούστα μας. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα. Ρίχνουμε τη σος στο μπολ και ανακατεύουμε απαλά.
- Βάζουμε την πατατοσαλάτα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε.
Πηγή: arttable.gr