Νόστιμα μπιφτεκάκια από πατάτα στο φούρνο που θα αρέσουν σε όλη την οικογένεια. Δοκιμάστε να τα συνοδεύσετε με γιαούρτι και μια πλούσια σαλάτα.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 3 πατάτες μεγάλες
- 1 καρότο
- 150 γραμμάρια αρακά, μαγειρεμένο
- 150 γραμμάρια ρεγκάτο ή γραβιέρα ή μείγμα τυριών, τριμμένο
- 1/2 κρεμμύδι, πολτοποιημένο
- 3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά, τριμμένη
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 3 κουταλιές της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις πατάτες και το καρότο. Τα βάζουμε να βράσουν μαζί για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ τον βρασμένο αρακά, το τυρί, τα αυγά, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά και φτιάχνουμε μικρά μπιφτέκια.
- Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή: www.arttable.gr
Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης