Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για πατάτες ψητές, γεμιστές με τυριά και μπέικον

Υλικά  (για 4 άτομα)

  • 4 μεγάλες πατάτες, οβάλ σχήματος και όσο γίνεται συμμετρικές
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 100 γραμμάρια τυρί τσένταρ, κομμένο σε κυβάκια
  • 100 γραμμάρια τυρί ρεγκάτο, κομμένο σε κυβάκια
  • 150 γραμμάρια τυρί ροκφόρ, κομμένο σε κυβάκια
  • 200 γραμμάρια μπέικον καπνιστό, κομματιασμένο
  • 1/2 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 ντομάτες, καθαρισμένες από τους σπόρους και κομμένες σε κυβάκια
  • 2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις τρίβουμε με βουρτσάκι ώστε να καθαρίσουν τελείως. Τις βάζουμε σε κρύο νερό με λίγο αλάτι και τις βράζουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  2. Στο μεταξύ, σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το μπέικον και τις πιπεριές.
  3. Βγάζουμε τις πατάτες, τις μεταφέρουμε σε σανίδα κοπής και αφαιρούμε οριζόντια ένα μικρό μέρος από το επάνω μέρος τους. Με το εργαλείο που αδειάζουμε τις ντομάτες αφαιρούμε τη μισή περίπου ψίχα από τις πατάτες.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ψίχα από τις πατάτες, κομμένη σε μικρά κομμάτια, τα τυριά, τη ντομάτα, το μπέικον και τις πιπεριές. Πασπαλίζουμε το εσωτερικό κάθε πατάτας με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις γεμίζουμε με το μείγμα.
  5. Τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates