Μυρωδάτο και ελαφρύ πιάτο ζυμαρικών για να μοιραστείς με την οικογένεια και τους φίλους. Παπαρδέλες με ψητά ντοματίνια και μυρωδικά ή αλλιώς, πώς τα πιο απλά υλικά μετατρέπονται σε κάτι πεντανόστιμο.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 400 γραμμάρια παπαρδέλες
- 1 κύβο ζωμό κότας
- 400 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στα δύο
- 5 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι τριμμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 150 γραμμάρια μοτσαρέλα σε κομματάκια
- 150 γραμμάρια παρμεζάνα σε φλούδες
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψί ανακατεύουμε τα ντοματίνια με το λάδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, την πάπρικα, το θυμάρι και αλατοπίπερο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
- Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό μαζί με το ζωμό κότας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να είναι al dente.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφαιρούμε τις δύο σκελίδες σκόρδο και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια της μοτσαρέλας, το μαϊντανό και το βασιλικό.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε και αυτά στο ταψί ανακατεύοντας απαλά.
- Σερβίρουμε γαρνίροντας με την παρμεζάνα.
Πηγή: arttable.gr