Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για παντζαροσαλάτα με γιαούρτι, σκόρδο και καρύδια.

Είτε συνοδεύει το κυρίως πιάτο, είτε έχει όλους τους απαραίτητους συνδυασμούς ώστε να αποτελέσει η ίδια το μεσημεριανό μας γεύμα, δεν την παραλείπουμε ποτέ. Δίνουμε ενέργεια κι ένταση στη μέρα μας με μια διαφορετική, χρωματιστή επιλογή καθημερινά.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 6 παντζάρια
  • 2/3 φλιτζανιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 κουταλιές της σούπας καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τα παντζάρια με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ξεφλουδίζουμε και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
  2. Σε ένα μπολ συνδυάζουμε το γιαούρτι, το σκόρδο και το ξύδι. Προσθέτουμε τα παντζάρια και τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates