Ο συνδυασμός βανίλιας, μανταρινιού και αμαρέτο κάνει αυτό το επιδόρπιο εκπληκτικό. Η βελούδινη υφή της πανακότας ταιριάζει άψογα με το απαλό ζελέ. Δεν είναι πολύ γλυκό και απαιτεί λίγο χρόνο για να ετοιμαστεί. Ένα κομψό και ανάλαφρο επιδόρπιο που σίγουρα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε καλέσματα.
Υλικά (για 4 άτομα)
Για το ζελέ
- 1 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό από κλημεντίνες
- 1-2 κουταλιές της σούπας αμαρέτο
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (προαιρετικά-αν οι κλημεντίνες δεν είναι γλυκές)
Για την πανακότα
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- μερικές ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Φτιάχνουμε το ζελέ για τη βάση. Βάζουμε 1/4 φλιτζ. από τον χυμό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ρίχνουμε από πάνω τη ζελατίνη. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και στη συνέχεια ζεσταίνουμε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί τελείως.
2. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό και το αμαρέτο και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε 4 μπολάκια και παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να πήξει το ζελέ.
3. Βάζουμε 1/4 φλιτζ. από την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ρίχνουμε από πάνω τη ζελατίνη. Αφήνουμε κατά μέρος για 5 λεπτά και στη συνέχεια ζεσταίνουμε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί τελείως. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την υπόλοιπη κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια.
4. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το περιχύνουμε προσεκτικά πάνω από τα ζελέ. Παγώνουμε το γλυκό όλη νύχτα στο ψυγείο και γαρνίρουμε με μερικές ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού, αν θέλουμε.
Πηγή: arttable.gr