ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για ντοματοκεφτέδες με φέτα.

Post by: 18/06/2022 0 comments

Ο απόλυτος καλοκαιρινός ουζομεζές. Νοστιμότατοι και χορταστικοί ντοματοκεφτέδες που συνδυάζονται υπέροχα με ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού. Το μυστικό για να μας βγουν τέλειοι  είναι να στραγγίξουμε τις ντομάτες όσο περισσότερο μπορούμε.

Υλικά (για 8 άτομα)

  • 6 μέτριες ντομάτες, ώριμες αλλά σφιχτές
  • 200 γραμμάρια φέτα, τριμμένη
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2-3 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε για 1 λεπτό σε νερό που βράζει, για να τις ξεφλουδίσουμε εύκολα. Τις ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια, αφαιρώντας τους σπόρους, και τις αφήνουμε να στραγγίξουν για 30 λεπτά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τις ντομάτες με όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά να συνδυαστούν και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 5 λεπτά να σφίξει.
  3. Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι. Όταν κάψει, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Βγάζουμε τους ντοματοκεφτέδες από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Τους σερβίρουμε όσο είναι ζεστοί.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons