Μια πανεύκολη συνταγή από την ιταλική κουζίνα για ντοματούλες γεμιστές, αρωματισμένες με βασιλικό και πασπαλισμένες με τραγανούς σπόρους, που ξεχειλίζουν μόλις η burrata λιώσει. Τέλειο μεζεδάκι και συνοδευτικό, το οποίο μπορεί όμως κάλλιστα να σταθεί και σαν ελαφρύ κυρίως γεύμα με τη συνοδεία φρέσκου ψωμιού και σαλάτας.
Υλικά: (για 4 άτομα)
- 600 γραμμάρια τυρί burrata
- 4 μεγάλες ντομάτες
- βασιλικός
- ρόκα ή ανάμεικτη σαλάτα
- ηλιόσποροι
- λιναρόσποροι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση:
- Αδειάστε τις ντομάτες, κρατώντας τον πολτό και αλατίστε τις μέσα.
- Ανακατέψτε 6-8 κουταλιές της σούπας λάδι με 8 φύλλα βασιλικού. Αλατοπιπερώνουμε τον πολτό ντομάτας και τον ανακατεύουμε με την ψιλοκομμένη burrata, το λάδι και τον βασιλικό.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις ντομάτες και συμπληρώνουμε με περισσότερο βασιλικό, λάδι και τους τραγανούς σπόρους.
- Σερβίρουμε με ρόκα ή ανάμεικτη σαλάτα και ψωμάκι.
Πηγή: arttable.gr