ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για ντομάτες γεμιστές με τυρί burrata.

Post by: 06/08/2022 0 comments

Μια πανεύκολη συνταγή από την ιταλική κουζίνα για ντοματούλες γεμιστές, αρωματισμένες με βασιλικό και πασπαλισμένες με τραγανούς σπόρους, που ξεχειλίζουν μόλις η burrata λιώσει. Τέλειο μεζεδάκι και συνοδευτικό, το οποίο μπορεί όμως κάλλιστα να σταθεί και σαν ελαφρύ κυρίως γεύμα με τη συνοδεία φρέσκου ψωμιού και σαλάτας.

Υλικά: (για 4 άτομα)

  • 600 γραμμάρια τυρί burrata
  • 4 μεγάλες ντομάτες
  • βασιλικός
  • ρόκα ή ανάμεικτη σαλάτα
  • ηλιόσποροι
  • λιναρόσποροι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Αδειάστε τις ντομάτες, κρατώντας τον πολτό και αλατίστε τις μέσα.
  2. Ανακατέψτε 6-8 κουταλιές της σούπας λάδι με 8 φύλλα βασιλικού. Αλατοπιπερώνουμε τον πολτό ντομάτας και τον ανακατεύουμε με την ψιλοκομμένη burrata, το λάδι και τον βασιλικό.
  3. Μοιράζουμε το μείγμα στις ντομάτες και συμπληρώνουμε με περισσότερο βασιλικό, λάδι και τους τραγανούς σπόρους.
  4. Σερβίρουμε με ρόκα ή ανάμεικτη σαλάτα και ψωμάκι.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons