ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για νιόκι φούρνου με σάλτσα ντομάτας.

Post by: 01/10/2022 0 comments

Απλό αλλά εξαιρετικής νοστιμιάς φαγητό. Τα φίνα και πληθωρικά νιόκι συνδυάζονται απολαυστικά με σάλτσα ντομάτας, βασιλικό και μοτσαρέλα σε ένα χορταστικό πιάτο που σε κάνει να μην θέλεις να αφήσεις το πιρούνι από το χέρι.

 Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γραμμάρια νιόκι πατάτας, έτοιμα ή σπιτικά
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 400 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 χούφτα φύλλα βασιλικού
  • 80 γραμμάρια μοτσαρέλα σε κομμάτια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τη ντομάτα και τα νιόκι. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα νιόκι και να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον βασιλικό.
  2. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος. Σκορπίζουμε από πάνω τα κομμάτια μοτσαρέλας και το βάζουμε κάτω από το γκριλ του φούρνου για 5-6 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons