ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για μπρουσκέτες με πέστροφα και αγριόχορτα.

Post by: 23/07/2022 0 comments

Σε ειδικές περιστάσεις, οι μπρουσκέτες είναι το τέλειο ορεκτικό. Σερβίρεται με μους ρικότα, μαριναρισμένη πέστροφα, τηγανητή κάπαρη και φρέσκα αγριόχορτα και συνοδεύεται τέλεια από ένα ωραίο Pinot Noir ή ένα Chardonnay.

Υλικά: (για 8 τεμάχια)

  • 750 γραμμάρια (4 φιλέτα) πέστροφα, καθαρισμένα
  • 250 γραμμάρια άγρια χόρτα
  • 150 γραμμάρια ρικότα
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 8 φέτες μαύρο ψωμί
  • άνηθος / μαϊντανός
  • λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη τουρσί
  • ελαιόλαδο
  • ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση: 

  1. Τοποθετούμε τα φιλέτα με τη φλούδα τους, σε ένα ταψί καλυμμένο με μείγμα από 200 γραμμάρια αλάτι, 100 γραμμάρια ζάχαρη και αρωματικά βότανα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 24 ώρες. Ξεπλένουμε τα φιλέτα από τη μαρινάδα, τα χτυπάμε, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε κύβους.
  2. Βράζουμε αλατισμένο νερό, και μόλις πάρει βράση, ζεματίζουμε 200 γρ. άγρια χόρτα, για 2′. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύετε με 70 γραμμάρια ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Αναμειγνύουμε τη ρικότα με λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και λίγο ξύσμα λεμονιού.
  4. Στραγγίζουμε την κάπαρη από την άλμη και τη στεγνώνουμε καλά ταμπονάροντας με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια την τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο για 5-6′, μέχρι να γίνει τραγανή. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  5. Φρυγανίζουμε το ψωμί σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και ετοιμάζουμε τις μπρουσκέτες μας: αλείφουμε το ψωμί με τη ρικότα, προσθέτουμε την πέστροφα και την κάπαρη. Γαρνίρουμε με τα αγριόχορτα.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons