Πολύ γρήγορο, απλούστατο στην παρασκευή του και εμφανίσιμο ορεκτικό. Απλά φρυγανίζουμε το ψωμάκι και προσθέτουμε νόστιμα υλικά.
Υλικά (για 6 άτομα)
- 12 φέτες ψωμί ολικής άλεσης από μπαγκέτα
- 300 γραμμάρια καπνιστό σολομό
- 2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας ροδέλες ελιάς
- 200 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
- 6 φύλλα βασιλικού
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
- 6 κουταλάκια του γλυκού τυρί κρέμα (προαιρετικά)
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Με ένα πινέλο λαδώνουμε τις φέτες ψωμιού και από τις δύο πλευρές, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά (1 λεπτό από κάθε μεριά περίπου).
- Πάνω σε κάθε φέτα βάζουμε 2 φέτες σολομού, μερικά κομμάτια ντοματίνια, μερικές ροδέλες ελιάς και λίγη κάππαρη. Πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο, προσθέτουμε αλατοπίπερο και σερβίρουμε με ένα φύλλο βασιλικού στο κέντρο.
- Προαιρετικά μπορούμε να αλείψουμε κάθε φέτα ψωμιού με 1 κουταλάκι του γλυκού τυρί κρέμα.
Πηγή: arttable.gr