Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για μπρόκολο ψητό με σκόρδο και παρμεζάνα.

Μια διαφορετική πρόταση για να δοκιμάσουμε το μπρόκολο που θα βάλει σε πειρασμό όσους το θεωρούν άνοστο.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 κιλό φρέσκο μπρόκολο
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 6 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα και τον χυμό του
  • 1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Κόβουμε το μπρόκολο σε μεγάλα κομμάτια και τα πλένουμε καλά. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
  3. Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί, περιχύνουμε με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τοποθετούμε σε διάφορα σημεία το σκόρδο και παπασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.
  4. Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό εξωτερικά αλλά εσωτερικά να είναι μαλακό.
  5. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού, περιχύνουμε με το χυμό και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όσο είναι ακόμα ζεστό πασπαλίσουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates