ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για μπρόκολο ψητό με σκόρδο και παρμεζάνα.

Post by: 02/10/2021 0 comments

Μια διαφορετική πρόταση για να δοκιμάσουμε το μπρόκολο που θα βάλει σε πειρασμό όσους το θεωρούν άνοστο.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 κιλό φρέσκο μπρόκολο
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 6 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα και τον χυμό του
  • 1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Κόβουμε το μπρόκολο σε μεγάλα κομμάτια και τα πλένουμε καλά. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
  3. Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί, περιχύνουμε με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τοποθετούμε σε διάφορα σημεία το σκόρδο και παπασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.
  4. Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό εξωτερικά αλλά εσωτερικά να είναι μαλακό.
  5. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού, περιχύνουμε με το χυμό και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όσο είναι ακόμα ζεστό πασπαλίσουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons