Μια διαφορετική πρόταση για να δοκιμάσουμε το μπρόκολο που θα βάλει σε πειρασμό όσους το θεωρούν άνοστο.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1 κιλό φρέσκο μπρόκολο
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 6 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
- 1 λεμόνι, το ξύσμα και τον χυμό του
- 1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Κόβουμε το μπρόκολο σε μεγάλα κομμάτια και τα πλένουμε καλά. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
- Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί, περιχύνουμε με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τοποθετούμε σε διάφορα σημεία το σκόρδο και παπασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.
- Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό εξωτερικά αλλά εσωτερικά να είναι μαλακό.
- Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού, περιχύνουμε με το χυμό και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όσο είναι ακόμα ζεστό πασπαλίσουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Πηγή: arttable.gr
Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης